2007. szeptember 2., vasárnap

Honlap optimalizálás magyar nyelven - látogatottság növelése üzletszerzési céllal

Honlap optimalizálás magyar nyelven - látogatottság növelése üzletszerzési céllal

A látogatottság növelése egy folyamatos törődést jelent. A kereső optimalizálás legyen az Google kereső optimalizálás vagy MSN kereső optimalizálás kitartó munkát igényel. Hosszas időt töltöttem kitartóan a kereső-optimalizálás rendszereinek tanulmányozásával és legfontosabbnak találtam a kitartó kézi manőverezést. Kézi manőverezést, tehát a manuális, lelkes munkát, ahol tőlem függ, melyik oldal, hol, mikor jelenik meg, és milyen formában. Aki odafigyel a keresőoptimalizálás lépéseire az láthatja, mindenki mond valamit, de eredmények nem látszanak mögötte, mert a referenciát elvitte a …:)

Aki rászán fél órát az itt található főbb cikkek elolvasására, maga is képes lehet a kereső-optimalizálás lépésről lépésre megismerésével saját webhelye versenyelőnybe hozására, vagy a honlap optimalizálás szolgáltatók közül a megfelelő szakemberek kiválasztásához kaphat hasznos tanácsokat.

A kereső optimalizálás – kitartó munka

A keresőoptimalizálás a weboldalak látogatottság-növelésének egyik, ma még kevéssé ismert módszere, mely elsősorban a céltudatosan kereső felhasználók költséghatékony elérését teszi lehetővé. Kevesen tekintenek a keresőkre úgy, mint egyben weboldaluk hatékony és olcsó hirdetési médiumára, és még kevesebben vannak, akik látogatottság növelését nem a keresőmarketing eszközeivel, hanem weboldaluk megfelelő kialakításával és még néhány ezen az oldalon is bemutatott praktika bevetésével érik el.

AdSense - Google Hirdetések : Hogyan lesz AdSense belépési lehetőséged


A látogatottság egyszerűen pénzre váltható például a Google Inc. AdSense kontextusfüggő hirdetési rendszere segítségével. Mint már írtam korábban ezen az oldalon is, a MAIL.GMAIL.COM regisztráció mint e kontextus elérésének helye, lehetőségek egész tárházát nyitja meg számodra.

A kereső-optimalizálás lényegében az első lépése annak, hogy kik és milyen találattal érik el oldaladat.

Ahol pl. golf felszerelést akarsz eladni, vagy profi golf felszerelést, ott ne a lekvár, és a ma nem nyitok ki kifejezés legyen előtérben, mert van erre sajnos élő példánk is. Az oldal tartalmához illeszkedő témájú hirdetések akár még hasznos kiegészítői is lehetnek a szájt szolgáltatásainak. Persze ez csak abban az esetben igaz, ha az oldal tartalmilag, arról szól, amit keresnek a látogatók. Tehát ha pl. a profi golf -hogy témánál maradjunk az egyik kedvenc sportod, és el szeretnél adni golf labda nyomtatás, golf labda feliratozást, akkor sok kontextusban kell kiemelnek golf labda nyomtatás ill. a golf labda feliratozást.

Megjegyzem ezzel pont egy barátom foglalkozik, ha érdekel megadom majd a címét. :) Tehát, egy kis kitérővel, megint a témánál. Azt is mondhatnánk, 3x bele szőttük az oldalba a profi golf, a profi golfozó, a golf labda feliratozás, vagy golf labda kifejezést. Ez a kontextus néhány nap múlva már a keresőkben is megjelenik. A rendszer magyar weboldalakhoz is használható..

Internetes információkeresés

A webes keresés elsősorban szabadszavas keresőkkel, másodsorban a tematikus katalógusok - tematikus keresés - segítségével történik, de bizonyos esetekben egyéb információforrások is hasznosak lehetnek, mint például a Wikipédia, ahol teljes palettája fellelhető a kereső optimalizálásnak. Az információkeresés elméleti vonatkozásairól szóló cikkek, mind például az információszervező rendszerek bemutatása mellett rendszeresen frissített elemzések is megtalálhatóak a keresők összehasonlítása fejezetben arról, hogy melyik a legjobb kereső a magyar weben, így pl. az Origo vagy Heureka keresőbe, hogyan kell regisztrálnod.


Kereső optimalizálás - Miért éri meg a honlap optimalizálás?

Manapság rengetegen foglalkoznak weblapok készítésével, sok szép, látványos magyar oldal létezik. A design azonban nem fogja elhozni a látogatót az oldalra.

Az oldalad 3. -féle módon lesz ismert:

  1. Sok pénzért elkezded hirdetni, és ameddig ismerté válik, illetve megszeretik hirdeted.

  2. Kevés pénzért, ésszel, elemzéseket készíttetsz a weboldaladról olyannal aki ezzel foglalkozik már 2 évtizede, és nem bízod magad, külföldi siteok hiénáira.

  3. A weboldaladat igyekszel ismerté tenni a barátaid körében és a segítségükkel felfuttatod.


Manapság azonban kevés webmester veszi figyelembe a keresőoptimalizálás legalapvetőbb követelményeit, illetve kevés megrendelő követeli meg az ilyeténképpen optimalizált oldalt.

Mint megrendelő: Követeld meg, hogy oldalad optimalizált legyen és ennek irásos nyomát is kérd el a kedves weboldal készítő személytől vállalkozástól! Sokan azt sem tudják a magukat „menő” „designernek „ mondó személyek közül, hogy eszik e vagy isszák a weboldal optimalizálást, és oda hányják a képedbe, hogy „hát persze, optimalizálva van” . Aztán ha 2 hónap múlva is 2 találatod van csak, akkor meg reklamáció során a képedbe dobják, hogy „ne siránkozz, kaptál egy frankó design-t” . Jahh kérem, a dilettantizmus nem az, hogy „lehúznak”, hanem ha még hagyod is magad sz....ban úszkálni!

Elég egy koncepcionális, tervezési vagy programozási hiba ahhoz, hogy a cég oldala, az oldalon található tartalom, szolgáltatás szinte láthatalanná váljon a keresők számára. Amit nem lehet megtalálni a keresőkben, az gyakorlatilag nem is létezik.

Ezalatt értsd szó szerint: amíg oldaladat nem optimalizálták, tehát a kereső-optimalizálás mindennapi lépéseit el nem végezték rajta, van egy jó oldalad, és egy iszonyat pénzért megreklámozható szolgáltatásod. Vannak weboldalak a tulajdonomban melyeknek a Google adja a forgalom 44-60%-át is!

A keresőoptimalizálás hiánya szükségképpen azzal jár, hogy a potenciális érdeklődőknek csak egy töredéke talál rá az oldalra. Tehát: Hirdethetsz a flancos oldaladdal együtt!


A keresőoptimalizálás nem jár szükségképpen többletköltséggel: dióhéjban arról szól, hogy elhárítunk minden akadályt a keresőprogramok elől és néhány rendkívül egyszerűen kivitelezhető dologgal a szabadszavas - szabadszavas keresési találatok beállítása mint itt is az oldalon, jelen esetben ebben az oldalban a „ keresőoptimalizálás” szó az amivel a keresők kedvében járunk. Szükségszerűen látogatóink számára is sokkal jobban használható lesz a keresőkre optimalizált oldal. Emellett az egyébként szintén kötelező Látogatottsági statisztika felhasználásával jóval többet tudhatunk meg látogatóinkról. Ez az optimalizálás viszont elérhetvé teszi oldaladat és kevesebbet kell direkt módon hirdetésre költened.

A kereső optimalizált oldal, jobban generálja a látogatót, mint bármely más fizetett hirdetés!

Azt is mondhatnánk, ha sok pénzed van, ne reklámra költsd, hanem egy keresőoptimalizálás -ra szakosodott szakemberre,. Az egyik ügyfelem forgalma 8X lett nagyobb mint amit elbír, a cég használt számítógéppel kereskedik. Használt számítógép a piacon van számtalan. Használt számítógép szóra a google ezt adja ki: A(z) "használt számítógép" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 1 520 000 találatból. (0,05 másodperc) hmm...A cég akit optimalizáltam mostanra a második a kereső-optimalizálás hatására a Google -ban! Ez üzlet! Kereskedni is más, meg menedzselni is!

A keresőoptimalizálás a weboldalad menedzselése! Bízd hozzáértő menedzserre! Szívesen segítek, keress meg!

Barátok:
1. www.szemuvegvilag.com - a látásért a látásmódért portál
2. www.szemuvegkeret.com - Napszemüveg és szemüvegkeret webáruház
3. www.zalkaoptika.szemuvegvilag.com- Zalka Attila látszerész mester oldala- a legjobb látszerész

4.www.hellokittyeyewear.com - Hello Kitty eyewear (Hello Kitty szemüveg és Hello Kitty napszemüveg) - www.hellokittyeyewear.com

5.www.hardwaredepo.hu - Használt számítógép, használt pc, használt nyomtató,használt monitor

6. www.pgah.hu - Profi Magyar Golf Sport Egyesület - Profi Golf és profi golf versenyzők oldala (golftv, golf video, golf eremények, golf rendezvények, golf csapatépítés)

7.googlekereso.blogspot.com - Google kereső optimalizálás - kereső optimalizálás- SEO

8. http://www.ipmproductions.com IPM productions

Keresőoptimalizálás - Keresőmarketing -keresés, látogató-keresés, pénzkeresés

A keresőoptimalizálás nem olyan mint Pamela Anderson fenekét megnézni...

Évek óta látom a net forgalmát, hiszen én még az un. Compuserve-s időszakban kezdtem el netezni lassan 17 éve! Annyi badarságot mint a kereső optimalizálásról, keveset olvasok. Ez a kereső optimalizálás mindenki remélt bevételi forrása, még sem mind 1 hogyan optimalizálsz.

Sokan azt hiszik, 2-3 blog, 2-3 okosítás és majd repül is a keresőbe az oldalunk. Ez a kereső optimalizálás, olyan mint a szerelem: Megismered, megszereted, megszerzed, aztán vagy sikerül hosszútávon, vagy nem!


Keresőoptimalizálás és látogató-keresés: pénzkeresés az Interneten

Amikor elkezded az oldalad kereső optimalizálását, először is sorban tedd meg a következő lépéseket, hogy a keresés, látogató-keresés, pénzkeresésé érhessen:

1. Gyártsd le oldalad SITEMAP.XML -jét! Ingyenes (free xml creation) xml
http://www.xml-sitemaps.com/index.php - ingyenes és gyors e mellett legyártja a ROR.XML -t is, amely alapján a google gyorsabban rendezi a visszatérést sorba a weboldalad irányába.

Ez a ror.xml egyébként egy komoly tőke azok kezében akik szeretnének jó gyorsan a keresőbe kerülni.

2. Regisztráld magad a GMAIL.COM -on! Na nem az ingyenes 2 GB tárhely miatt, persze ez is lenyűgöző, hanem mert közben kapsz mellé egy óriási előnyt:

A GOOGLE kereső optimalizálás azon lehetőségét, hogy a google keresés optimalizálásával, a látogató-keresés megismerésével, a pénzkeresés egy új formájára tegyél szert.

Regisztráld magad és lépj be:




Az óriási előny pedig a WEBMASTER TOOLS ban rejlik.


SITEMAP.XML és ROR.XML ingyen , gagyi reklámozók nélkül ...

A kereső optimalizálás pénzkereseti oldalához, hozzá tartozik, ez a két file.

A weben mint minden ilyen kifejezésre milliós találatot fogsz elérni, még is javaslom, hogy az ingyenes http://www.xml-sitemaps.com/index.php -t válaszd. Kiméli az idegrendszeredet, nincs kötelező regisztráció, meg nem hiteti le veled, hogy ő a legjobb - pedig a http://www.xml-sitemaps.com/index.php -on valóban a legjobbat a GOOGLE XML SITEMAPS- szolgáltatását kapod! Ne dőlj be más, fizetős ajánlatnak.


3. Miután beéptél a webmaster tools -ba avagy: induljon a Keresőoptimalizálás - Keresőmarketing -keresés, látogató-keresés, pénzkeresés és az öröm, hogy a google top10-es listáján látjuk oldalunkat

A WebmasterTools ban van lehetőség az oldalad hozzáadásának a Google Bot robotok számára. Itt kerülnek elő az XML SITEMAPS file-ok, hiszen, hozzá adhatod oldaladhoz a sitemap.xml -t és a ror.xml -t is. Amennyiben eddig elérve nem generáltad le a sitemap.xml és a ror.xml fieket, akkor most tedd meg: GOOGLE XML SITEMAPS .

A két file hozzáadását követően a robotokat lekérdezi a Google WEBMASTERTOOLS programja és fogod azt is látni, hogy milyen kifejezésre vagy optimalizálva. Itt aztán lehet, hogy kiderül, a kereső szerint a legjobb kereső szavad teljesen más, mint amit te reméltél, hogy targetáljon a google és más keresők.

4. A GOOGLE igen is nézi a META TAG- ot, avagy ne dőlj be a hamis prófétáknak, ha a Keresőoptimalizálás - Keresőmarketing, látogató-keresés témakörben a pénzkeresés a célod...

Sok esetben látom, hogy a meta tagnak nem tulajdonitanak egyesek jelentéséget és azt irják , hogy a Google nem nézi a meta tegeket. Ez egy oltári nagy badarság! Ennek teljesen ellent mond a google meta tagja amely egy egyedi számsor és a weboldalad index.html jábe vagy php esetén a meta tag -ot magában foglalo index.php -ba inttegrálod.


Ez a google metatag igy néz ki:


Ez azt gondolom, elegendő cáfolata annak, a sok badarságnak amit olvashatsz, a Google kereső igen is megnézi a metatag -ot és igen is leelenőrzi, mert ha nem tenné, nem tudná hitelesíteni (google metatag verification) a Google által látogatot oldaladat a GOOGLE Webmastertools -ba !

..és amikor ezt elvégztd, egy picit pihenhetsz is... ha jól végezted munkádat, néhány nap és a keresők, felszippantanak, teljesen uj tartalmaddal, oldalad, népszerűbb lesz mint valaha...

..na de...ha többet szeretnél elérni oldaladdal irj nekem és segitek! ( persze ez üzlet. :) )

Barátok:
1. www.szemuvegvilag.com - a látásért a látásmódért portál
2. www.szemuvegkeret.com - Napszemüveg és szemüvegkeret webáruház
3. www.zalkaoptika.szemuvegvilag.com- Zalka Attila látszerész mester oldala- a legjobb látszerész

4.www.hellokittyeyewear.com - Hello Kitty eyewear (Hello Kitty szemüveg és Hello Kitty napszemüveg) - www.hellokittyeyewear.com

5.www.hardwaredepo.hu - Használt számítógép, használt pc, használt nyomtató,használt monitor

6. www.pgah.hu - Profi Magyar Golf Sport Egyesület - Profi Golf és profi golf versenyzők oldala (golftv, golf video, golf eremények, golf rendezvények, golf csapatépítés)

7.googlekereso.blogspot.com - Google kereső optimalizálás - kereső optimalizálás- SEO