2008. január 22., kedd

Webmaster Tools - Google eszközök csúcsformában

A Google már megint alkotott egy nagyot! El kell ismerjem, tényleg óriásit! Annak ellenére, hogy a Webmaster Tools egy eredetileg angol nyelvű szolgáltatás volt, mostanra egy teljes webmester felülettel rendelkező Google "erőmű" lett. A legszembetűnöbb, hogy minden lehetőség adott arra, hogy oldaladat ellenőrizni, statisztikázni és adott esetben a Google által felülvizsgáltatni tudd. Erre a felülvizsgálatra sokaknak van namapság szüksége, mert hát valljuk be, sokan szeretnék ha oldaluk olyan találati helyre kerülne ami méltán dicsősége weboldaluknak. Ennek okán azonban sokan alkalmaznak nem megengedhető eszközöket, melyet most már részletesen ismertet is a Google Webmaster Tools szolgáltatása. A webmester Eszközök ahogyan magyarul jelöli a Google, egyszerűen érhető el. Nem kell semmi más mint regisztrálsz egy G-MAIL fiókot magadnak.

A fiókhoz már magadtól hozzá tudod adni azokat az eszközöket amire szükséged lehet. A tárház óriási! A webmester eszközök pedig ott áll a rendelkezésedre és bizony kimeríthetetlen lehetőségekkel. A webmester eszközök tehát a Gmail fikodon keresztül érhetőek el. Itt a következőket tudod elérni:

1. Oldalaidat regisztrálni tudod a Google rendszerében.
2. Oldalaidat hozzá tudod adni a Google keresőjéhez.
3. Oldalaid látogatottságát tudod megnézni, minden tekintetben óriási részletes információs háttérrel.
4. Elemezni tudod oldalaidat, mi jó és mi nem és a hibák javítására egy csomó lehetőséget kapsz,
5. Elérheted, hogy a Google keressen a képeid között, vagy éppen azt, hogy ne keressen, ahogy neked jobb!
6. A Google rendszeréből történő tiltásod esetén, kérhetsz felülvizsgálatot a felületen keresztül.

...és számos sok hasznos megoldást találsz amiről nem is tudtad, hogy segít ha sok látogatót szeretnél!

Remélem, az érdeklődés felkeltésére elegendő infót találtál és már indulsz is a Google Webmester eszközök kipróbálására....

3 megjegyzés:

Harder írta...

Egy apró tanács a cikkekhez: ha egy szolgáltatásról írsz, a végén (vagy akár menet közben) fűzd hozzá a URL-t is, mert így keresgetni kell a neten. :)

thx a cikket és további sok sikert a bloghoz. :)

Bill írta...

Kedves Zoltán! Légyszíves nézz rá az alábbi bejegyzésre, ha van egy kis időd: Itt megtalálod Köszönöm. Balázs

Sancho írta...

A németek nem ismerik ezek szerint ezt a funkciót: http://sanchoblogja.blogspot.com/2008/10/google-kpkeresked-monnyon-le.html :)