2007. szeptember 2., vasárnap

Honlap optimalizálás magyar nyelven - látogatottság növelése üzletszerzési céllal

Honlap optimalizálás magyar nyelven - látogatottság növelése üzletszerzési céllal

A látogatottság növelése egy folyamatos törődést jelent. A kereső optimalizálás legyen az Google kereső optimalizálás vagy MSN kereső optimalizálás kitartó munkát igényel. Hosszas időt töltöttem kitartóan a kereső-optimalizálás rendszereinek tanulmányozásával és legfontosabbnak találtam a kitartó kézi manőverezést. Kézi manőverezést, tehát a manuális, lelkes munkát, ahol tőlem függ, melyik oldal, hol, mikor jelenik meg, és milyen formában. Aki odafigyel a keresőoptimalizálás lépéseire az láthatja, mindenki mond valamit, de eredmények nem látszanak mögötte, mert a referenciát elvitte a …:)

Aki rászán fél órát az itt található főbb cikkek elolvasására, maga is képes lehet a kereső-optimalizálás lépésről lépésre megismerésével saját webhelye versenyelőnybe hozására, vagy a honlap optimalizálás szolgáltatók közül a megfelelő szakemberek kiválasztásához kaphat hasznos tanácsokat.

A kereső optimalizálás – kitartó munka

A keresőoptimalizálás a weboldalak látogatottság-növelésének egyik, ma még kevéssé ismert módszere, mely elsősorban a céltudatosan kereső felhasználók költséghatékony elérését teszi lehetővé. Kevesen tekintenek a keresőkre úgy, mint egyben weboldaluk hatékony és olcsó hirdetési médiumára, és még kevesebben vannak, akik látogatottság növelését nem a keresőmarketing eszközeivel, hanem weboldaluk megfelelő kialakításával és még néhány ezen az oldalon is bemutatott praktika bevetésével érik el.

AdSense - Google Hirdetések : Hogyan lesz AdSense belépési lehetőséged


A látogatottság egyszerűen pénzre váltható például a Google Inc. AdSense kontextusfüggő hirdetési rendszere segítségével. Mint már írtam korábban ezen az oldalon is, a MAIL.GMAIL.COM regisztráció mint e kontextus elérésének helye, lehetőségek egész tárházát nyitja meg számodra.

A kereső-optimalizálás lényegében az első lépése annak, hogy kik és milyen találattal érik el oldaladat.

Ahol pl. golf felszerelést akarsz eladni, vagy profi golf felszerelést, ott ne a lekvár, és a ma nem nyitok ki kifejezés legyen előtérben, mert van erre sajnos élő példánk is. Az oldal tartalmához illeszkedő témájú hirdetések akár még hasznos kiegészítői is lehetnek a szájt szolgáltatásainak. Persze ez csak abban az esetben igaz, ha az oldal tartalmilag, arról szól, amit keresnek a látogatók. Tehát ha pl. a profi golf -hogy témánál maradjunk az egyik kedvenc sportod, és el szeretnél adni golf labda nyomtatás, golf labda feliratozást, akkor sok kontextusban kell kiemelnek golf labda nyomtatás ill. a golf labda feliratozást.

Megjegyzem ezzel pont egy barátom foglalkozik, ha érdekel megadom majd a címét. :) Tehát, egy kis kitérővel, megint a témánál. Azt is mondhatnánk, 3x bele szőttük az oldalba a profi golf, a profi golfozó, a golf labda feliratozás, vagy golf labda kifejezést. Ez a kontextus néhány nap múlva már a keresőkben is megjelenik. A rendszer magyar weboldalakhoz is használható..

Internetes információkeresés

A webes keresés elsősorban szabadszavas keresőkkel, másodsorban a tematikus katalógusok - tematikus keresés - segítségével történik, de bizonyos esetekben egyéb információforrások is hasznosak lehetnek, mint például a Wikipédia, ahol teljes palettája fellelhető a kereső optimalizálásnak. Az információkeresés elméleti vonatkozásairól szóló cikkek, mind például az információszervező rendszerek bemutatása mellett rendszeresen frissített elemzések is megtalálhatóak a keresők összehasonlítása fejezetben arról, hogy melyik a legjobb kereső a magyar weben, így pl. az Origo vagy Heureka keresőbe, hogyan kell regisztrálnod.


Kereső optimalizálás - Miért éri meg a honlap optimalizálás?

Manapság rengetegen foglalkoznak weblapok készítésével, sok szép, látványos magyar oldal létezik. A design azonban nem fogja elhozni a látogatót az oldalra.

Az oldalad 3. -féle módon lesz ismert:

  1. Sok pénzért elkezded hirdetni, és ameddig ismerté válik, illetve megszeretik hirdeted.

  2. Kevés pénzért, ésszel, elemzéseket készíttetsz a weboldaladról olyannal aki ezzel foglalkozik már 2 évtizede, és nem bízod magad, külföldi siteok hiénáira.

  3. A weboldaladat igyekszel ismerté tenni a barátaid körében és a segítségükkel felfuttatod.


Manapság azonban kevés webmester veszi figyelembe a keresőoptimalizálás legalapvetőbb követelményeit, illetve kevés megrendelő követeli meg az ilyeténképpen optimalizált oldalt.

Mint megrendelő: Követeld meg, hogy oldalad optimalizált legyen és ennek irásos nyomát is kérd el a kedves weboldal készítő személytől vállalkozástól! Sokan azt sem tudják a magukat „menő” „designernek „ mondó személyek közül, hogy eszik e vagy isszák a weboldal optimalizálást, és oda hányják a képedbe, hogy „hát persze, optimalizálva van” . Aztán ha 2 hónap múlva is 2 találatod van csak, akkor meg reklamáció során a képedbe dobják, hogy „ne siránkozz, kaptál egy frankó design-t” . Jahh kérem, a dilettantizmus nem az, hogy „lehúznak”, hanem ha még hagyod is magad sz....ban úszkálni!

Elég egy koncepcionális, tervezési vagy programozási hiba ahhoz, hogy a cég oldala, az oldalon található tartalom, szolgáltatás szinte láthatalanná váljon a keresők számára. Amit nem lehet megtalálni a keresőkben, az gyakorlatilag nem is létezik.

Ezalatt értsd szó szerint: amíg oldaladat nem optimalizálták, tehát a kereső-optimalizálás mindennapi lépéseit el nem végezték rajta, van egy jó oldalad, és egy iszonyat pénzért megreklámozható szolgáltatásod. Vannak weboldalak a tulajdonomban melyeknek a Google adja a forgalom 44-60%-át is!

A keresőoptimalizálás hiánya szükségképpen azzal jár, hogy a potenciális érdeklődőknek csak egy töredéke talál rá az oldalra. Tehát: Hirdethetsz a flancos oldaladdal együtt!


A keresőoptimalizálás nem jár szükségképpen többletköltséggel: dióhéjban arról szól, hogy elhárítunk minden akadályt a keresőprogramok elől és néhány rendkívül egyszerűen kivitelezhető dologgal a szabadszavas - szabadszavas keresési találatok beállítása mint itt is az oldalon, jelen esetben ebben az oldalban a „ keresőoptimalizálás” szó az amivel a keresők kedvében járunk. Szükségszerűen látogatóink számára is sokkal jobban használható lesz a keresőkre optimalizált oldal. Emellett az egyébként szintén kötelező Látogatottsági statisztika felhasználásával jóval többet tudhatunk meg látogatóinkról. Ez az optimalizálás viszont elérhetvé teszi oldaladat és kevesebbet kell direkt módon hirdetésre költened.

A kereső optimalizált oldal, jobban generálja a látogatót, mint bármely más fizetett hirdetés!

Azt is mondhatnánk, ha sok pénzed van, ne reklámra költsd, hanem egy keresőoptimalizálás -ra szakosodott szakemberre,. Az egyik ügyfelem forgalma 8X lett nagyobb mint amit elbír, a cég használt számítógéppel kereskedik. Használt számítógép a piacon van számtalan. Használt számítógép szóra a google ezt adja ki: A(z) "használt számítógép" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 1 520 000 találatból. (0,05 másodperc) hmm...A cég akit optimalizáltam mostanra a második a kereső-optimalizálás hatására a Google -ban! Ez üzlet! Kereskedni is más, meg menedzselni is!

A keresőoptimalizálás a weboldalad menedzselése! Bízd hozzáértő menedzserre! Szívesen segítek, keress meg!

Barátok:
1. www.szemuvegvilag.com - a látásért a látásmódért portál
2. www.szemuvegkeret.com - Napszemüveg és szemüvegkeret webáruház
3. www.zalkaoptika.szemuvegvilag.com- Zalka Attila látszerész mester oldala- a legjobb látszerész

4.www.hellokittyeyewear.com - Hello Kitty eyewear (Hello Kitty szemüveg és Hello Kitty napszemüveg) - www.hellokittyeyewear.com

5.www.hardwaredepo.hu - Használt számítógép, használt pc, használt nyomtató,használt monitor

6. www.pgah.hu - Profi Magyar Golf Sport Egyesület - Profi Golf és profi golf versenyzők oldala (golftv, golf video, golf eremények, golf rendezvények, golf csapatépítés)

7.googlekereso.blogspot.com - Google kereső optimalizálás - kereső optimalizálás- SEO

8. http://www.ipmproductions.com IPM productions

5 megjegyzés:

MiszterX írta...

Udv,

Bocs, hogy igazabol teljesen a tematol elhatarolodva irok, de egyszeruen nincs mar kihez fordulni, es bizom benne esetlegesen te tudnal segiteni rajtam. A problemam a kovetkezo:

Segitseget szeretnek kerni, hatha mar belefutott ilyen dologba. 2 napja azt vettem eszre eleg durva szamban visszaesett a zenettseg. Ma ra is jottem, hogy a google letilt minden oldalama, konkretan talalatok kozott felhoz, de kirakja hogy: “Az oldal káros lehet a számítógéped számára” es at se enged termeszetesen iranyitani az oldalra.

MIvel a site a google webmaster tooljaban is reg regelve van megneztem ott mi lehet a baj ott ezt hozta fel:

“Az irányelveket megsértő URL-minták:
http://blog.xorp.hu/
http://blog.xorp.hu/independence-aktivaljunk-iphone-t/”

Azota probalok rajonni az oldal milyen olyan “karos tartalmat” tartalmazhat, de nem sikerul. Mar kuldtem a stopbadware.orgnak es a googlenek is jelzest ez ugyben, hogy legalabb azt mondjak meg, mivel van bajuk, mert arra se tudok rajonni.

En vagyok a magam tarhely szolgaltatoja :) Es kulon a webserver tuti nemfuttat semmi olyan dolgot (mas, tobbi oldalon erdekesmod nem dobta ki). :)

A stopbadware.org ajanlott procedurat megcsinaltam, de azon tul hogy kidobja hogy egy vagy tobb “veszelyes” kod van a weboldalon, nem mond semmit. utana ki kell tolteni a formot hogy kerek rola infot es ennyi. Hihetetlen :)

Legalabb azt automatikusan irta volna ki MELYIK kodreszben van a “veszelyes” kod… Ez most kicsit nagy csalodas szamomra. Mert abba meg belenyugodnek, ha vmi automatiztalt dolog lenne.

Megmutatna a google hogy melyik kod a szar, es 2 lehetosegem van, vagy eltavoltiom, nyomok 1 ujraellenorzes gombot, mire az eszleli es ujra aktiv minden (kb 1 perc ez a procedura), vagy ha jogosnak tartom a kodreszletet jelzem egy elo embernek akivel utana vitatkozhatok… De igy… Semmi info csak “rosszfiu” lettem, es varhatom hogy eccer majd vki valaszol nekem.... Erdekes… :)

Ajanlottak, hogy a friss magyar google munkaerotol kerjek segitseget, igy most vegso elkeseredesemben, mivel semmilyen elerhetosegeteket nem ismerem ide irok.

Ha lehetseges tudnal segiteni a problemam megszuneteteseben, vagy legalabb detektalasaban?

Elore is koszonom!

Unknown írta...

Szia.

A leghasznosabb dolog, ha előzetesen magyar nyelven elolvasod ezt a részletes tájékoztatást és végrehajtod a szükséges módosításokat.

http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=35769&hl=hu

MiszterX írta...

Csao, igy is tettem. Minden elolvastam, de egyszeruen tovabbra se tudom milyen KONKRET problemaval lett az oldal "rossznak" nyilvanitva. ha ezt vki, vagy vmi egyszer megtudna mondani...

De igy most "pofa" alapon engem blacklistre vagtak.

Nincs ra mod hogy ezt megtudjam mi a baj? hogy legalabb javithassak rajta?

MiszterX írta...

Na azota jol atnezte megint a google az oldalaimat, marmint a bloget, es a webmaster toolba eltunt az a 2 link amit o kifogasolt (persze nem volt megindokolva miert). A poen az hogy mostmar 1 oldal sincs felsorolva ami problemas lenne, megis fennal tovabbra is a tiltas!!! :)

Unknown írta...

A következőt teheted: Az oldalad ellenőrzését kéred a Google Webmaster Tools - rendszerén keresztül. Ezt úgy teheted meg, hogy először is hozzá adod a webmester eszközök (webmaster tools) részben az általad kezelt weboldalakhoz. Ezt a pontos leírás alapján amit ott találsz nem részletezném. A Google leelenőrzi, hogy Te a tulajdonos vagy e vagy a jogosultak közül az a személy aki az oldalat kezeled. Ezek után az adott oldalt bejelented felülvizsgálatra ami a jobb oldali link sorban található. A Google 30 napot igér a megtekintésére egy adott problémának, én ennél sokkal kedvezőbb adatokat tudok mondani. Amennyiben itt az adott eszközökkel leellenőrizted a weboldaladat, elméletben nem lehet más a döntés, mint a Google rendszere visssza enged ! Próbáld ki! Sok sikert! :)